Is je website nog actueel?

Controleer je website op onderstaande punten en onderneem actie om je website op te frissen en klaar te maken voor de komende jaren. Vraag ook een vriend of vriendin eens je website te bekijken. Die kijkt er met een ander oog naar.

Kan je alle punten met een 'ja' beantwoorden? Dan zit het vast nog goed met je website. Zijn er toch wel wat punten die aangepakt moeten worden, of heb je nog geen website? Dan help ik je graag. Samen zorgen we ervoor dat je website weer een paar jaar vooruit kan.

Is je website beveiligd?

Dit is te zien aan een slotje of groen schild in je adresbalk én je url begint met https://www.websitenaam.nl
Staat er geen ’s’ achter http, dan is je website niet beveiligd. Een bezoeker kan een melding krijgen van je onbeveiligde website, en slaat jouw website wellicht over.
Een beveiligde website is ook beter voor je website ranking in zoekmachines.

Is je website responsive?

Open je website op een smartphone of tablet. Als je website responsive is zal je website ‘meevormen’ naar je smartphone of tablet. Gebeurt dit niet, blijft je website hetzelfde als op een computer, dan zullen bezoekers gauw naar een concurrent gaan.
Websites zonder mobiele weergave zullen minder goed scoren in zoekresultaten.

Is je website makkelijk leesbaar?

Is de stijl van je website van deze tijd? Een website van 3 tot 5 jaar oud (of ouder!) moet zeker een keer nagekeken worden of alles nog actueel is. Zijn je diensten nog steeds hetzelfde, is je bedrijf vernieuwd maar is dat nog niet op je website te zien? Of heb je je website ooit zelf gemaakt maar beschik je toch niet over de juiste design skills? Bekijk het geheel eens met een frisse blik.

Is de fotografie nog relevant?

Misschien heb je ooit wat stockbeelden gebruikt, maar zijn die bij nader inzien totaal niet passend bij jouw bedrijf. Veel stockbeelden komen uit America, of Duitsland, en dat kan je zien aan de personen, hun kleding en omgeving. Zoek dus even verder naar beelden die passen bij Nederland. Maar misschien heb je zelf foto’s gemaakt maar kan dat inmiddels beter. Als je je website opnieuw laat vormgeven, kijk dan zeker ook naar de fotografie. Misschien is iemand in je omgeving super handig met het maken van mooie foto’s. 

Is de vormgeving in orde?

Bezoekers van je website ‘scannen’ je website op zoek naar wat zij denken te vinden. Dan is het belangrijk om een duidelijke structuur te hebben. Duidelijke koppen en subtitels geeft een goed overzicht. Geen lange lap tekst, maar per blok informatie in combinatie met een afbeelding. Wees niet bang voor witruimte. Het maakt je pagina prettig om te lezen.

Is je telefoonnummer zichtbaar?

Eén van de redenen waarvoor een klant je website bezoekt is om zij op zoek ik naar je telefoonnummer. Deze moet dan wel te vinden zijn. In een brance waarin je op afspraak werkt is het cruciaal dat je klanten je kunnen bereiken. Plaats je telefoonnummer dan ook bovenin op je website. Onderaan elke pagina staat je 'footer' ook daar herhaal je je telefoonnummer. Op een smartphone kan je klant dit nummer aanklikken waarna het mogelijk is gelijk te bellen. Super handig!

Is je bezoekadres duidelijk?

Het is voor een toekomstige klant handig te weten waar jouw bedrijf, winkel of salon zich bevindt. De footer, die onder elke pagina staat, is dé plek waar je je contactgegevens plaatst.

Wordt je website snel geladen?

Als je website niet snel laadt zijn bezoekers zo weg. Gebruik je een slider? Plaats daar dan niet meer dan 3 beelden in. Laat ook niet elk tekstblok of item op de rest van je pagina in- en uitschuiven. Het geheel wordt er heel onrustig van. Zorg dat je afbeeldingen niet te groot in mb’s zijn. Maar maak ze ook niet super klein. Dan worden ze niet mooi getoond.

Is het tijd voor een update van je website? Ik help je graag!

wen-d | vormgeving-dtp, grafisch vormgever zoals het hoort. Oog voor vorm, kleur, balans en kwaliteit. Met kennis van het vak. Vraag me naar de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Je kan me vrijblijvend mailen of via het contactformulier op deze website bereiken voor vragen. Ben ik (telefonisch) even niet online? Laat dan een bericht achter dan laat ik gauw wat van me horen.
Hieronder de tijden waarop ik meestal bereikbaar ben.

Maandag

09.00 - 17.30

Dinsdag

09.00 - 17.30

Woensdag

Afwezig

Donderdag

09.00 - 17.30

Vrijdag

09.00 - 15.30

Contact

Sutan Sjahrirstraat 19
2033 CL Haarlem

06 - 100 747 35
info@wen-d.nl
www.wen-d.nl

BTW NL002077597B02
KVK 34324295