Kies zoveel mogelijk voor het gebruik van een vector logo.

Even snel een logo van internet halen? Dat is vaak een plaatje van 300 pixels en dus niet scherp. Dat is zonde om in je ontwerp te gebruiken.

Een vector logo gebruikt in drukwerk, hoe groot of klein dan ook, is altijd scherp. Geen hakkelige randen of pixels.

Een professioneel logo is veelal in Illustrator gemaakt.

Dus zorg ervoor dat je in drukwerk altijd het originele logo gebruikt, het Illustrator logo. Jij of het bedrijf waar je voor werkt heeft als het goed is flink betaald voor het maken van een logo. Dus dat bureau heeft ongetwijfeld een .eps of .ai bestand geleverd. Zoniet dan kan je deze altijd bij de ontwerper opvragen.

Maak zelf altijd een logo in Illustrator

Ga je zelf een logo maken. Werk dan ook in Illustrator. Gebruik het liefst geen foto's in een logo. Dat beperkt het gebruik op groot formaat.

Levert jouw klant jpg logo's om te gebruiken?

Je kent het wel, je moet een folder of flyer ontwerpen en daar moeten een paar logo's op. Van het bedrijf zelf, of sponsors. Dan krijg je meestal jpg logo's die door de klant zelf zijn opgezocht op internet. Neem dan even de tijd om zelf ook even te zoeken naar een juist logo. Zoek via Google op afbeeldingen van groot formaat. Of nog beter, zoek een .svg van het logo of een pdf op de website van het betreffende bedrijf. In een nieuwsbrief of jaarverslag staat meestal het logo als vector. Download zo'n pdf, open de pagina in Illustrator en kopieer het logo even naar een nieuw illustrator document waar je het logo plakt. Zo heb je toch een vector logo. Die kan je vervolgens groot gebruiken of vrijstaand over een foto zetten.

Deel deze pagina

wen-d | vormgeving-dtp, grafisch vormgever zoals het hoort. Oog voor vorm, kleur, balans en kwaliteit. Met kennis van het vak. Vraag me naar de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Je kan me vrijblijvend mailen of via het contactformulier op deze website bereiken voor vragen. Ben ik (telefonisch) even niet online? Laat dan een bericht achter dan laat ik gauw wat van me horen.
Hieronder de tijden waarop ik meestal bereikbaar ben.

Maandag

09.00 - 17.30

Dinsdag

09.00 - 17.30

Woensdag

Afwezig

Donderdag

09.00 - 17.30

Vrijdag

09.00 - 15.30

Contact

Sutan Sjahrirstraat 19
2033 CL Haarlem

06 - 100 747 35
info@wen-d.nl
www.wen-d.nl

BTW NL002077597B02
KVK 34324295